Welkom op de website van Podocentrum Amsterdam.

Close Icon
   
Contact Info     Bel, voor een afspraak 020 - 637 13 45

Een pedicure behandelt en verzorgt de nagels, verwijdert eelt en indien aanwezig likdoorns van mensen met alledaagse voetproblemen. Daarnaast kan de pedicure u adviseren ten aanzien van de persoonlijke hygiene en huidverzorging van de voeten.

Pedicure met een aantekening DV en/of RV
Een pedicure kan in het bezit zijn van een aantekening ‘voetverzorging bij diabetici’ (DV) en/of ‘voetverzorging bij reumapatiënten’ (RV). Dit betekent dat de pedicure naast een basisvoetbehandeling is gespecialiseerd in het geven van voetbehandelingen bij menden met diabetes of reuma.

Medisch pedicure
Een medisch pedicure is een pedicure die naast de basisopleiding een kopstudie ‘medisch pedicure’ heeft doorlopen. Hierdoor is de pedicure in staat alle soorten risicovoeten te behandelen zoals de risicovoeten ten gevolge van diabetes, reuma, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. De pedicure heeft de beschikking over specialistische technieken waarmee complexere voet- en nagelproblematiek kunnen worden behandeld. De medisch pedicure staat geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicures.

Vergoeding zorgverzekeraars
De behandeling bij diabetici wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De overige behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Zie hiervoor dekking zorgverzekeraars.